Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.02.2016

Dosarele candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei au fost examinate de Comisia de concurs

Dosarele candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei au fost examinate de Comisia de concurs

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei s-a reunit astăzi în prima ședință de lucru, la care a participat și Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Pentru concurs și-au depus dosarele 9 candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu. Dosarele de participare la concurs ale candidaților au fost plasate pe pagina web a Parlamentului. La solicitarea Speakerului, urmează a fi făcute publice și scrisorile de referință ale candidaților.

”Această acțiune de colectare a dosarelor arată clar că Republica Moldova are concetățeni plecați peste hotare cărora le pasă de țară, tineri care au plecat de mai mulți ani, dar care sunt gata să revină pentru a-și aduce contribuția la dezvoltarea țării, ceea ce e de apreciat. Suntem plăcut surprinși să vedem calificarea moldovenilor plecați peste hotare și dorința lor de a reveni, chiar dacă veniturile sunt mult mai mici față de ceea ce ar fi câștigat ca oportunități peste hotare”, a declarat Andrian Candu.

Membrii Comisiei au stabilit că un candidat urmează să completeze dosarul de participare la concurs cu toate actele necesare, iar doi candidați urmează să probeze experiența de cel puțin 10 ani în domeniul financiar sau monetar. Comisia a stabilit ca respectiva informație să fie prezentată până vineri, 26 februarie, astfel încât la începutul săptămânii viitoare să fie organizate interviurile de selectare. Totodată, reieșind din considerentul că o parte din candidați se află peste hotare, modalitatea de desfășurare a interviului de selectare urmează a fi de tip videoconferință sau telefonic. În baza acestor interviuri, Comisia va selecta un candidat pe care îl va propune Președintelui Parlamentului pentru a fi prezentat în plenul Legislativului.

”Comisia și-a fixat obiectivul ca până vineri să stabilească criteriile de evaluare și punctajul pentru întrebările care urmează a fi adresate în cadrul interviului de selectare. Este propunerea venită din partea colegilor din mediul asociativ și este îmbucurătoare această expertiză pentru a face mult mai transparent și mai obiectiv procesul de evaluare a candidaților”, a menționat Ștefan Creangă, Președintele Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus