Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-02-21/accident-rutier-pe-traseul-kievodesa-42878.html
Data: Feb 21, 2016 (21:57)

Accident rutier pe traseul Kiev-Odesa

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Kiev că pe 21 februarie curent, în urma unui accident rutier pe traseul Kiev – Odesa, la km 370 + 200 m., în apropierea localităţii Jovteni - Starîe Maiaki, r-nul Şîreaevskii, regiunea Odesa, autobusul “SETRA” care efectua cursa Moscova – Cahul, cu 37 pasageri, cetăţeni ai RM a derapat de pe traseu.

Potrivit informațiilor oficiale preliminare, în urma acestui accident, trei bărbaţi au decedat, iar alte cinci persoane au primit diverse traumatisme. Şoferul autocarului accidentat a fost internat în spitalul din localitatea Șîreaievskii. Cetăţenii care nu au avut de suferit in urma accidentului au fost îmbarcaţi intr-un alt autocar pentru a fi transportaţi in Republica Moldova, Cahul.

Reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi Consulatului Republicii Moldova la Odesa sunt în contact permanent cu autorităţile din regiune pentru elucidarea situaţiei şi acordarea asistenţei consulare necesare, precum şi cu familiile pasagerilor.

În cadrul Consulatului  Republicii Moldova la Odesa a fost deschisă „linia fierbinte” +380668711715 (mobil), la care pot apela rudele celor care au avut de suferit în accidentul menţionat.