Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.02.2016

Guvernul României va acorda un ajutor umanitar Republicii Moldova de peste 16 milioane de lei în produse alimentare și păcură

Guvernul României va acorda un ajutor umanitar Republicii Moldova de peste 16 milioane de lei în produse alimentare și păcură

Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova în valoare de 16.690.000 de lei (3,8 mln. euro), a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, ajutorul constă în produse alimentare de bază — făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de carne, de pate, de legume, dar și în păcură pentru încălzire.

"Transportul acestor produse se realizează prin mijloacele auto din subordinea Administrației Rezervelor de Stat. Pentru păcură este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri de 3.130.000 lei din Fondul de rezervă bugetară pentru a suplimenta bugetul MAI care va coordona acest transport. Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul României l-a promis Republicii Moldova și care ține cont de necesități locale în anumite sate și comune din Republica Moldova care trec printr-o perioadă dificilă", a afirmat Suciu.

Surse oficiale au precizat pentru AGERPRES că Guvernul ar putea acorda în perioada următoare din fondurile Ministerului Dezvoltării și un grant nerambursabil de un milion de euro pentru proiecte de utilitate publică în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus