Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2016

Co-raportorii APCE pentru Republica Moldova vor sosi la Chișinău pe 22 februarie într-o vizită de monitorizare

 Co-raportorii APCE pentru Republica Moldova vor sosi la Chișinău pe 22 februarie într-o vizită de monitorizare

Stadiul actual al relaţiilor dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, precum şi aspecte privind evoluţia parteneriatului în viitor au fost dicutate, astăzi, în cadrul întrevederii dintre Prim-ministrul Pavel Filip și Şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose-Luis Herrero.
 
Premierul a apreciat foarte mult rolul Consiliului Europei în procesul de modernizare şi democratizare a Republicii Moldova. „Obiectivul de bază al ţării noastre în cooperarea cu Consiliul Europei (CoE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), este încheierea monitorizării Republicii Moldova, atât de către APCE, cât și la nivelul Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al CoE”, a menţionat Pavel Filip.
 
Premierul a dat asigurări că Guvernul de la Chişinău este determinat să întreprindă acţiuni concrete şi prompte pentru promovarea reformelor necesare şi atingerea obiectivelor propuse, prioritare fiind stabilizarea sectorului financiar-bancar şi reforma sistemului judiciar.
 
La rândul său, José-Luis Herrero a confirmat deschiderea Consiliului Europei pentru un dialog constructiv şi disponibilitatea de a oferi expertiza necesară în procesul de armonizare a legislaţiei Republicii Moldova la standardele europene.
 
În cadrul întrevederii, părţile au mai abordat tema privind vizita de monitorizare a co-raportorilor APCE pentru Republica Moldova, preconizată pentru 22-23 februarie 2016, precum şi tema cooperării în domeniul protecţiei minorităţilor naţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus