Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-02-18/comisia-interguvernamentala-moldobelarusa-pentru-cooperare-comercialeconomica-se-va-intruni-la-chi-i-42841.html
Data: Feb 18, 2016 (20:17)

Comisia interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică se va întruni la Chișinău

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc. Principalul subiect de discuție a vizat organizarea ședinţei ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare comercial-economică la Chişinău, în a doua jumătate a anului curent.
 
Totodată, părțile au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice, facilitarea schimburilor comerciale dintre cele două state și atragerea proiectelor de investiții, precum deschiderea în Republica Belarus a unor întreprinderi mixte în diferite ramuri industriale.
 
Un alt subiect de discuție a vizat asigurarea procesului de asamblare la Chişinău a autobuzelor belaruse  “MAZ”. În context, Octavian Calmâc a subliniat că Acordul  între Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Industriei al Republicii Belarus privind implementarea proiectului comun de renovare a parcului de autobuze în Republica Moldova, în prezent urmează procedurile interne de iniţiere a negocierilor şi semnare.
 
Ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc, a mulțumit ministrului Economiei pentru deschidere, menționând importanța facilitării relațiilor bilaterale dintre cele două state, totodată, arătându-se deschis spre colaborare.
 
Până în prezent, între Republica Moldova și Republica Belarus au fost semnate 77 de acorduri, care acoperă aproape toate domeniile de cooperare. Organizarea ședinţei ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare comercial-economică la Chişinău se regăsește în Planul de acţiuni privind realizarea înţelegerilor convenite în cadrul vizitei oficiale în Republica Belarus a Preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti, în perioada 16-17 iulie 2015.