Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.02.2016

A fost aprobat calendarul eliminării restanțelor în implementarea Acordului de Asociere

A fost aprobat calendarul eliminării restanțelor în implementarea Acordului de Asociere

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat, miercuri seară, şedinţa Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. În debutul şedinţei, Premierul cerut să fie definitivată cât mai rapid foaia de parcurs pentru implementarea Acordului de Asociere. Premierul a vorbit și despre Concluziile Consiliului de Afaceri Externe al UE pe marginea situaţiei din Republica Moldova, adoptate în cadrul reuniunii de luni, 15 februarie a.c..
 
Şeful Guvernului a salutat reconfirmarea angajamentului Uniunii Europene pentru aprofundarea asocierii politice şi integrării economice, precum și reiterarea susţinerii pentru implementarea reformelor. Mai mult, Pavel Filip a menționat că priorităţile Guvernului Republicii Moldova, expuse şi în scrisoarea pe care i-a adresat-o Preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, coincid cu recomandările exprimate în Concluziile Consiliului de Afaceri Externe.
 
În cadrul şedinţei a fost examinat stadiul actual al îndeplinirii obiectivului de înlăturare a restanţelor în realizarea Planului Naţional de Acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.
 
Reamintim că, în cadrul şedinţei precedente, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat lichidarea cât mai urgentă a restanţelor pe anii 2014-2015. În acest scop, a fost elaborat și aprobat calendarul eliminării restanțelor în implementarea Acordului de Asociere. Fiecarea autoritate urmează să raporteze despre problemele existente și măsurile întreprinse pentru eliminarea întârzierilor.
 
La propunerea Premierului Pavel Filip, s-a decis ca şedinţele Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană să fie organizate săptămânal, după fiecare şedinţă ordinară de Guvern, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus