Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.02.2016

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut miniștrilor pregătirea în detaliu pentru vizita delegației Fondului Monetar Internaţional

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut miniștrilor pregătirea în detaliu pentru vizita delegației Fondului Monetar Internaţional

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a cerut membrilor Cabinetului de miniştri să acorde o atenție sporită în pregătirea vizitei delegației Fondului Monetar Internațional (FMI), care urmează să aibă loc în intervalul 23-29 februarie a.c.
 
În acest sens, Premierul a dispus ca miniștrii care vor participa la discuțiile cu reprezentanții Fondului să pregătească în detaliu și la cel mai înalt nivel aceste întâlniri. O primă ședință de evaluare a gradului de pregătire a discuțiilor cu reprezentanții delegației FMI va fi organizată pe 19 martie.
 
Totodată, Prim-ministrul a ținut să clarifice informațiile eronate care s-au vehiculat în spațiul public, în legătură cu misiunea delegației FMI, care urmează să ajungă la Chișinău. ”Personal, am văzut tot felul de interpretări în această perioadă. Așa cum am anunțat încă de acum două săptămâni, este vorba despre o misiune de evaluare a situației în care ne aflăm, nu de negocieri”, a specificat Pavel Filip.
 
Potrivit Premierului, negocierea unui acord cu FMI va depinde de rezultatele discuțiilor care vor avea loc cu delegația Fondului care va veni la Chișinău la finalul lunii februarie. După această primă vizită și în funcție de concluziile discuțiilor, la Chișinău urmează să vină o nouă delegație a FMI care urmează să poarte negocierile propriu-zise pentru un nou acord de finanțare. 
 
Negocierea unui Acord cu FMI este una din prioritățile Guvernului condus de Pavel Filip. Amintim că Premierul Pavel Filip a semnat la sfârşitul lunii ianuarie o scrisoare adresată Fondului Monetar Internaţional, în care a prezentat deschiderea Guvernului de a negocia un nou program de finanţare pentru Republica Moldova. De asemenea, acea scrisoare a inclus și o invitaţie pentru o misiune de evaluare a Fondului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus