Trimite e-mail | Printeaza
Externe
16.02.2016

Cioloș: I-am explicat președintelui Juncker cum vrea România să ajute Republica Moldova

Cioloș: I-am explicat președintelui Juncker cum vrea România să ajute Republica Moldova

Premierul Dacian Cioloș a discutat cu președintele Comisiei Europene despre modul în care România dorește să ajute Republica Moldova să implementeze reformele la care s-a angajat.

"Am discutat de Republica Moldova. I-am explicat domnului președinte ceea ce România intenționează să facă pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova, Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. (...) Am avut asigurarea că și Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar dorește să pună în aplicare aceste reforme", a spus Cioloș, într-o declarație comună de presă cu Jean Claude Junker.

Tema ajutorului pentru Republica Moldova a fost reluată și în cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloș a avut-o cu comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn.

Potrivit unor surse oficiale, premierul român și comisarul european au agreat faptul că orice sprijin financiar care va merge către Republica Moldova trebuie să vizeze proiecte care să aibă impact direct asupra cetățenilor moldoveni.

Discuțiile au avut loc în contextul în care, potrivit surselor citate, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va afla miercuri la București, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus