Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.02.2016

Viceministrul Daniela Cujbă a primit un grup de ofiţeri militari americani de rang înalt

Viceministrul Daniela Cujbă a primit, astăzi, un grup de ofiţeri militari de rang înalt şi echivalenţii superiori guvernamentali din Statele Unite ale Americii. Grupul care efectuează o vizită în Republica Moldova ca parte a studiului în teritoriu pentru cursul Capstone, este condus de Generalul Michael Carns.

În cadrul întrevederii, Viceministrul Daniela Cujbă a informat partea americană despre priorităţile Republicii Moldova în materie de securitate, evoluţiile în reglementarea conflictului transnistrean, cooperarea cu UE în contextul Politicii de Securitate şi Apărare Comune, inclusiv participarea ţării noastre la operațiunile internaționale de menţinere a păcii.

Potrivit MAEIE, programul vizitei include un şir de întrevederi cu oficiali şi reprezentanţii mai multor instituţii din Republica Moldova în scopul studierii mecanismului de cooperare şi coordonare între autorităţile publice centrale în abordarea problemelor de securitate naţională şi regională.

Capstone este un curs de educaţie la nivel executiv care oferă posibilitatea ofiţerilor recent promovaţi şi oficialilor executivi din SUA de a se familiariza cu bazele Doctrinei integrate de informații, contrainformații și securitate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus