Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.02.2016

O companie germană de cablaje este interesată să deschidă o unitate de producere în Moldova

Veceministrul Economiei, Vitalie Iurcu a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane Coroplast, aflați în Moldova într-o vizită de prospectare a oportunităților investiționale pe platforma zonelor economice libere. Proiectul presupune deschiderea unei unități de producere a cablajelor auto, electrice, industriale, precum și a unei game largi de produse de plastic.
 
În cadrul întrevederii, viceministrul Economiei a salutat intenția investitorilor de a-și lansa afacerea în țara noastră, asigurându-i de susținerea și colaborarea Ministerului Economiei la identificarea soluțiilor de locație și implementarea proiectului investițional. Tototadă, Vitalie Iurcu a făcut o prezentare amplă a condițiilor de activitate oferite pentru investitorii străini de țara noastră, a avantajelor legislative existente, precum și a stimulentelor de care pot beneficia investitorii la dezvoltarea unei afaceri în RM în cadrul ZEL-urilor.
 
Vitalie Iurcu a subliniat importanța lansării unor asemenea proiecte pentru dezvoltarea economică regională, care va oferi posibilitatea integrării întreprinderilor locale într-un circuit economic comun, generând, astfel, mai multe locuri noi de muncă.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, reprezentantul Coroplast, și-a prezentat compania, menționând că, aceasta activează de peste 80 de ani și este specializată în producerea sistemelor de cablare auto, electrice și industriale, având unități de producere în Polonia, Tunisia, China, Mexic și SUA. De asemenea, compania face parte din lista de angajatori de top din Germania, având peste 6.000 de angajați.
 
În final, viceministrul Economiei și-a exprimat speranța că documentarea privind oportunitățile investiționale și vizita în Moldova în vederea identificării locației de producere și a partenerilor locali se va încheia cu o decizie pozitivă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus