Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.02.2016

Tinerii din Republica Moldova sunt încurajați să participe la un concurs de eseuri pe teme regionale și europene

Tinerii din Republica Moldova sunt încurajați să participe la un concurs de eseuri pe teme regionale și europene. Concursul cu genericul ”Tinerii din Europa de Sud-Est pentru prosperitatea regiunii” este organizat de Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est.

La competiție pot participa tineri cu vârsta de până la 29 de ani din țările participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP): Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Kosovo.

Eseurile vor fi scrise în limba engleză și vor fi transmise on-line organizatorilor pe site-ul concursului www.competition.rspcsee.org până pe data de 31 martie 2016.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 9 mai 2016. Premiile pentru învingători constau în laptopuri, tablete, precum și o vizită la Parlamentul European, în cadrul căreia tinerii vor avea întâlniri cu eurodeputați și reprezentanți ai instituțiilor europene implicate în politicile de tineret.

Scopul concursului este de a contribui la integrarea tinerilor în procesul de cooperare printr-o comunicare informală și de creare a unui sentiment de apartenență la comunitatea regională și europeană de tineret.

Concursul este organizat de Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, care deține Președinția în exercițiu a AP SEECP pentru perioada iunie 2015 – iunie 2016, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus