Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.02.2016

Condamnaţi pentru că au îndemnat 15 fete să practice prostituţia on-line

Procurorii au contestat sentinţa prin care doi locuitori ai capitalei, învinuiţi de proxenetism au fost traşi doar la răspundere contravenţională.

Potrivit actului de învinuire, în perioada anilor 2014 – 2015, inculpaţii au plasat anunţuri de angajare a studentelor la un lucru bine plătit. Astfel, inculpaţii au recrutat mai multe tinere, care ulterior practicau prostituţia în mediul on-line pe site-urile de video-chat.

În cadrul percheziţiilor, în 5 apartamente din capitală au fost depistate 15 fete, care practicau prostituţia on-line, din activitatea cărora inculpaţii primeau între 50% şi 100% din câştigul tinerelor.

În septembrie 2015, prin sentinţa instanţei de fond, procesul penal de învinuire a  inculpaţilor a fost încetat, iar procesul contravenţional a fost  încetat pe motivul expirării termenului de prescripţie de tragere la răspundere contravenţională a acestora.

Sentinţa a fost atacată de procuror pe motivul ilegalităţii sentinţei. Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost recunoscuţi vinovaţi de comiterea proxenetismului, fiindu-le stabilite pedepse a câte 4 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe termene de probă de 4 ani şi, respectiv, 3 ani.

Decizia este cu drept de atac, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus