Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.02.2016

Captură record de produse anabolizante, descoperite de ofiţerii SIS pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Serviciul de Informaţii şi Securitate, în comun cu autoritățile de frontieră, a dejucat planurile criminale ale unor persoane, actualmente neidentificate, de a transporta prin contrabandă o cantitate impunătoare de produse anabolizante, predestinate pieţei „negre” de peste hotare.

Depistarea produselor anabolizante a avut la 7 februarie curent, în baza informaţiilor operative deținute de către Serviciul de Informaţii şi Securitate.  Împreună cu reprezentanții autorităților de frontieră au fost depistaţi 15 saci poştali, în care se aflau 387 de colete camuflate sub formă de cărţi şi produse publicistice în care de facto erau tăinuite produse anabolizante (steroizi sportivi) fabricate în laboratoarele clandestine din Republica Moldova. Estimările întregului lot sechestrat, în eventualitatea comercializării acestora pe pieţele „negre” de destinaţie, constituie sute de mii de euro.

În acest context,  Serviciul sesizează opinia publică, preponderent sportivii de bodybuilding privind evitarea administrării unor produse necertificate medical corespunzător din considerentul nocivităţii acestora, fiind fabricate în condiţii improvizate,  punând în pericol  sănătatea consumatorului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus