Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.02.2016

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Regele Suediei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Majestatea Sa Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei.

Andrian Candu a exprimat recunoștință autorităților și cetățenilor suedezi pentru sprijinul financiar consistent și expertiza acordată Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor și integrare europeană, Suedia fiind unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre. Valoarea totală a proiectelor implementate în prezent cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei este de circa 37 mln de euro.

În cadrul discuțiilor Președintelui Parlamentului cu Majestatea Sa au fost evidențiate bunele relații de cooperare stabilite între cele două state.

Regele Suediei s-a interesat de situația din țara noastră și contextul regional. Președintele Parlamentului i-a vorbit Majestății Sale despre evoluțiile celor mai importante ramuri ale economiei Republicii Moldova, precum producerea de vinuri, dezvoltarea domeniului energiei regenerabile și industriei. 

Andrian Candu i-a adresat Majestății Sale invitația de a vizita țara noastră, referindu-se atât la vinurile selecte cu care se mândrește Republica Moldova și care i-au fost oferite în dar de mai mulți producători din țara noastră, cât și la inițiativa de înființare a unui Muzeu la Varnița.

Primirea Președintelui Parlamentului la Casa Regală evidențiază, o dată în plus, relațiile speciale dintre Suedia și Republica Moldova, inclusiv istorice, fiind cunoscut faptul că, la începutul secolului al XVIII-lea, timp de 7 ani, Carol al XII-a al Suediei a trăit la Varnița, Tighina.

Andrian Candu și-a început astăzi vizita de două zile în Suedia. Mâine, Speakerul se va întâlni cu omologul său, Președintele Parlamentului suedez, Urban Ahlin, precum și cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei și Ministerul Comerțului și Inovației, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus