Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.02.2016

Administratorul unei firme condamnat pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii

Procuratura sectorului Botanica informează despre condamnarea administratorului unei firme din capitală pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane.

Atît în cursul urmăririi penale, cît şi în instanţa de judecată, procurorii au demonstrat că în luna martie 2014, încălcînd regulile de protecţie a muncii, administratorul firmei a admis săparea pe un şantier a unui şanţ cu adîncimea de circa 2,9 m, fără instalarea întăritorilor de protecţie a pereţilor laterali ai şanţului. În rezultat, unul dintre angajaţi a fost prins şi strivit accidental de pămîntul năruit din pereţii laterali ai şanţului săpat, suferind traume incompatibile cu viaţa, decedînd pe loc.

Inculpatul, în vîrstă de 33 de ani, nu şi-a rescunoscut vina în comiterea infracţiunii. Procurorii însă au demonstrat vinovăţia, făptuitorul fiind condamnat la 4 ani închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii administrative de dispoziţie şi organizatorico-economice timp de 3 ani. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată a dispus încasarea de la inculpat, în beneficiul succesorului victimei a sumei de 20 mii lei, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus