Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.02.2016

Șefii diplomațiilor statelor SEECP au exprimat susținerea pentru eforturile depuse de Guvernul R.Moldova în scopul asigurării stabilității interne și regionale

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a participat astăzi 2 februarie 2016, la Sofia, la cea de-a doua reuniune informală a Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-est (SEECP), organizată sub auspiciile Preşedinţiei-în-exerciţiu bulgare la SEECP.

În cadrul evenimentului au fost abordate ultimele evoluţii în regiunea Europei de Sud-est, impactul acestora asupra cooperării regionale și proceselor de integrare europeană din statalele SEECP. În marja reuniunii a fost adoptată Declarația Comună privind Provocările Migrației, în scopul soluționării efectelor aferente fluxului masiv al refugiaților pe continentul european în conformitate cu normele dreptului internaţional şi asigurând respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

În cadrul intervenţiei sale, Ulianovschi a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a continua parcursul european şi de a continua implementarea reformelor democratice pentru  asigurarea supremației legii, lupta împotriva corupției și protecția drepturilor omului, în conformitate cu prevederile acordului de asociere RM-UE. Șefii diplomațiilor statelor SEECP au exprimat susținerea pentru eforturile depuse de Guvernul Republicii Moldova în scopul asigurării stabilității interne și regionale, creșterii economice și dezvoltării democratice durabile.

Aflat la Sofia, Viceministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere  cu omologul său Valentin Poriazov, cu care a făcut un schimb de opinii pe marginea cooperării bilaterale între Republica Moldova şi Republica Bulgaria, precum și în materie de integrare europeană. Oficialul bulgar a pledat pentru extinderea cooperării pe multiple planuri între cele două state, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte cu caracter economic şi social-umanitar în localităţile populate preponderent de etnici bulgari în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus