Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.02.2016

Ministerul Economiei va organiza, pentru operatorii economici, evenimente privind accesul la finanțare, oportunități de afaceri, implementarea standardelor în cadrul Expoziţiei “Fabricat în Moldova”

Ministerul Economiei va organiza, pentru operatorii economici, evenimente privind accesul la finanțare, oportunități de afaceri, implementarea standardelor în cadrul Expoziţiei “Fabricat în Moldova”

Camera de Comerț și Industrie a RM, în parteneriat cu Ministerul Economiei organizează, în perioada 3-5 februarie, curent, Expoziţia Naţională “Fabricat în Moldova” ediția 2016. La evenimentele expoziției sunt așteptați reprezentanți ai mediului de afaceri și autorităților publice, asociații de business, parteneri de dezvoltare, investitori ș.a.
 
Conform agendei, ediția din acest an va include un amplu program pentru comunitatea de afaceri atât din țară, cât și de peste hotare, mese rotunde, târguri, expoziții, seminare ș.a. În cadrul a trei forumuri de afaceri bilaterale, moldo-român, moldo-ucrainean și moldo-belarus, antreprenorii vor putea comunica despre oportunitățile investiționale și stabili parteneriate pentru extinderea pieței de desfacere.
 
Specialiștii Ministerului Economiei vor susține trei seminare informative în domeniul infrastructurii calității, la care se vor axa pe noile reglementări promovate în domeniul supravegherii pieței și protecției consumatorului, implementarea Directivelor europene în domeniul metrologiei, oportunităţile privind implementarea standardelor europene etc. Scopul activităților este sporirea gradului de informare a mediului de afaceri, al autorităţilor de reglementare şi părţilor interesate privind reformele, schimbările şi armonizarea cadrului legal naţional în domeniul infrastructurii calităţii, în contextul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.
 
De asemenea, vor avea loc seminare tematice dedicate exportului, afacerilor în domeniul surselor de energie regenerabile, accesului la finanțare. Astfel, MIEPO va desfășura seminarul „Instrumente de Promovare a Exportului”, Agenția pentru Eficiență Energetică „Perspectivele de dezvoltare a sectorului biocombustibililor solizi în Republica Moldova”, iar ODIMM va susține un seminar pe tema „Credite accesibile cu garanţiile financiare”.
 
Expoziția națională “Fabricat în Moldova” este în acest an la ediția a XV-a. Ministerul Economiei este partenerul general al evenimentului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus