Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-02-01/dosar-penal-in-cazul-atacului-asupra-casei-guvernatorului-bancii-natzionale-a-moldovei-42574.html
Data: Feb 1, 2016 (15:47)

Dosar penal în cazul atacului asupra casei Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei

Procuratura Generală anunţă despre pornirea urmăririi penale pe cazul exploziei unei grenade ofensive aruncate în casa Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, cînd Guvernatorul BNM şi membrii familiei sale se aflau în casă. În rezultatul deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate elemente ale construcţiei.

Dosarul penal este deschis pe infracţiunea act terorist (art.278 CP), iar investigaţiile sînt efectuate de către un grup mixt de urmărire penală, cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofiţeri de investigaţii din cadrul poliţiei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 8 pînă la 15 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.