Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-01-21/problema-tranzitarii-marfurilor-importate-din-federa-ia-rusa-prin-ucraina-a-fost-solu-ionata-42444.html
Data: Jan 21, 2016 (20:46)

Problema tranzitării mărfurilor importate din Federația Rusă prin Ucraina a fost soluționată

Ministerul Economiei informează că Guvernul Ucrainei a aprobat, la 20 ianuarie curent, lista punctelor de trecere a frontierei prin care se poate efectua tranzitul mărfurilor importate din Federația Rusă, asupra cărora a fost impus embargou. Situația a fost redresată datorită implicării active a autorităților de la Chișinău și reprezentanților Ambasadei RM la Kiev.
 
Potrivit Hotărârii Guvernului Ucrainei, pentru transportul auto au fost stabilite 10 puncte de trecere a frontierei la hotarul cu Federația Rusă: Proseanoe, Taniușevka, Pletenovka, Goptovka, Velikaia Pisarevka, Iunacovka, Katerinovka, Bacevsk, Gremeaci, Sernicovka. Pentru transportul pe calea ferată au fost stabilite patru puncte de trecere: Lantratovka, Topoli, Cazacya, Lopani, Zernovoe.
 
De asemenea, autoritățile ucrainene au stabilit  punctele de trecere de la hotarul cu Belarus. Astfel, pentru transportul auto sunt stabilite următoarele puncte de tranzit: Domanovo, Senkovka, Novâie Yarilovici, Slavutyci, Vystupovici, Mound, Dolsk, Pulemeț, iar pentru legăturile feroviare: Nedancici, Șors, Gornostaevka, Udritsk, Zabolotie, Vâstupovici.