Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-01-21/primministrul-pavel-filip-a-discutat-cu-shefii-institutziilor-de-drept-despre-manifestatziile-din-ce-42429.html
Data: Jan 21, 2016 (15:55)

Prim-ministrul Pavel Filip a discutat cu şefii instituţiilor de drept despre manifestaţiile din centrul capitalei

Premierul a convocat în această dimineaţă o şedinţă de lucru la Guvern la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan, şi procurorul general, Corneliu Gurin.
 
Conducătorii instituţiilor de drept au prezentat ultimele informaţii ce ţin de protestul de aseară, în faţa clădirii Parlamentului, dar şi despre manifestaţiile preconizate pentru astăzi, 21 ianuarie. Ministrul Afacerilor Interne a comunicat că în total au avut de suferit 27 de poliţişti, dintre care 11 au fost spitalizaţi, dar şi patru protestatari. De asemenea, mai mulţi oameni ai legii au fost deposedaţi de bastoane, căşti de protecţie, telefoane mobile de serviciu şi scuturi.
 
În raportul său, Corneliu Gurin a menţionat că în legătură cu manifestaţiile de aseară a fost iniţiat un dosar penal pentru organizarea dezordinilor în masă, urmând a fi efectuate un şir de acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate persoanele care au instigat protestatarii la acţiuni violente şi posibilitatea tragerii la răspundere a acestora, în conformitate cu prevederile legale.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a cerut ca oamenii legii să-și facă datoria în limitele normelor de drept, să asigure protecția cetățenilor și a bunurilor statului și să nu admită escaladarea situației. Totodată, s-a convenit asupra creării unui grup de anchetă mixt care să investigheze cazurile de violență, distrugeri și furturi din patrimoniul statului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.