Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.12.2015

PLDM va susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru

PLDM va susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru

Decizia a fost anunţată de preşedintele interimar al partidului, Valeriu Streleţ, după prima rundă de consultări cu premierul desemnat.

După întrevedere, Valeriu Streleţ, a declarat că Ion Sturza corespunde criteriilor stabilite de Consiliul Politic Naţional al PLDM.

„Astăzi loc o primă întâlnire a PLDM cu candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru. Subliniez, este prima întâlnire a domnului Sturza cu conducerea partidului, cu fracţiunea parlamentară, din care motive respingem cu fermitate toate speculaţiile, precum că preşedintele Nicolae Timofti, împreună cu PLDM, ar avea înţelegeri referitor la candidatura domnului Ion Sturza. În cadrul discuţiilor am avut un schimb de opinii în ceea ce priveşte criteriile de formare a guvernului şi profilul de bază al miniştrilor. A fost o discuţie bună. Ne-am convins că domnul Sturza corespunde criteriilor stabilite de Consiliul Politic Naţional. Toţi cei 18 deputaţi şi-au dat acceptul pentru candidatura lui Ion Sturza", a menţionat preşedintele interimar al PLDM.

Valeriu Streleţ a subliniat că PLDM va veni cu propuneri şi sugestii asupra programului de guvernare. Reforma instituţiilor cu subordonare parlamentară, cu mandat de supraveghere, control şi reglementare rămâne obiectivul principal asupra căruia va insista PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus