Trimite e-mail | Printeaza
Externe
18.12.2015

Cioloș: România are intenția să sprijine financiar Republica Moldova pe măsura ce se fac reforme la Chișinău

Cioloș: România are intenția să sprijine financiar Republica Moldova pe măsura ce se fac reforme la Chișinău

România are intenția să acorde un sprijin financiar Republicii Moldova în măsura în care va vedea la Chișinău un guvern care să facă reforme, a anunțat premierul Dacian Cioloș, care a discutat acest subiect în întâlnirea de joi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini.

"În ceea privește Republica Moldova, cel puțin, România are intenția să acorde un sprijin, inclusiv financiar în măsura în care vom vedea la Chișinău, și sper eu cât mai repede, un guvern care să se angajeze la reformele la care Republica Moldova s-a angajat atunci când a semnat acest Acord de parteneriat. Am propus Federicăi Mogherini să lucrăm împreună și pe modul în care canalizăm această asistență financiară. România dorește să lucreze strâns și cu Comisia Europeană și cu FMI pentru a ne asigura că această asistență financiară ajunge la timp și că ea susține un proces de reforme, de luptă împotriva corupției, de eficientizare a administrației de deschidere a mediului economic, a mediului de afaceri. Și am primit asigurarea că vom lucra împreună din acest punct de vedere", a declarat premierul într-o conferință de presă susținută vineri, la finalul Consiliului European.

Potrivit premierului, în acest moment este important să se investească "toate resursele necesare pentru a stimula și dezvolta și cooperarea economică" cu țările care din vecinătatea estică semnatare ale Acordul de parteneriat cu UE, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus