Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.12.2015

În anul 2016, ziua de 7 martie va fi considerată zi de odihnă, iar ziua de 12 martie - zi lucrătoare

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, aprobată astăzi de Cabinetul de miniştri în exerciţiu, în anul 2016, ziua de 7 martie (luni) va fi considerată zi de odihnă, iar ziua de 12 martie (sâmbătă) - zi lucrătoare.
 
Decizia se datorează faptului că în 2016 ziua de 8 martie va fi marţi, aceasta fiind Ziua internaţională a femeii, stabilită prin acte normative internaţionale ca zi de odihnă. Astfel, pentru menţinerea balanţei timpului de lucru în luna respectivă, Executivul a decis modificarea graficului de muncă al angajaţilor în instituţiile bugetare.
 
Hotărârea respectivă a fost aprobată în conformitate cu prevederile Codului muncii, potrivit cărora, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.
 
Documentul mai prevede că instituţiile publice locale şi centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura activitatea eficientă a instituţiilor subordonate în ziua de 12 martie 2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus