Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-16/guvernul-a-operat-modificari-in-procedura-de-gestionare-a-fondurilor-de-rezerva-shi-de-interventzie-42126.html
Data: Dec 16, 2015 (19:19)

Guvernul a operat modificări în procedura de gestionare a fondurilor de rezervă şi de intervenţie

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat astăzi Regulamentul privind gestionarea fondurilor de urgenţă ale Guvernului. Documentul va reprezenta baza normativă comună pentru administrarea fondului de rezervă şi a fondului de intervenţie ale Guvernului.
 
Modificările principale prevăd schimbări calitative în procedura de structură, dar şi de stabilire a eligibilităţii cheltuielilor pentru alocare din fondurile de urgenţă. Astfel, fondul de rezervă prevede finanţarea unor măsuri imprevizibile, care nu au fost posibile de planificat, iar fondul de intervenţie este destinat înlăturării consecinţelor negative provocate ca urmare a situaţiilor excepţionale.
 
O altă prevedere nouă în Regulament este că, pe parcursul anului, volumul aprobat al fondului de intervenţie poate fi suplimentat cu donaţii din partea persoanelor fizice şi juridice.
 
Proiectul Regulamentului a fost elaborat luându-se în calcul practica unor ţări membre ale Uniunii Europene, în special a Sloveniei şi României.