Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2015

Eforturile sectoriale privind economia verde vor fi consolidate

A doua ședință a Grupului de lucru inter-ministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi economiei verzi a avut loc marți, 15 decembrie curent, și a avut ca obiectiv examinarea următorilor pași în promovarea acțiunilor și consolidarea eforturilor sectoriale privind economia verde.
 
În cadrul ședinței au fost prezentate și discutate rezultatele evaluării strategiilor naţionale şi recomandărilor din cadrul Programului EaP GREEN pentru proiectul acţiunilor Foii de parcurs pentru promovarea economiei verzi în Moldova, și s-a propus elaborarea cuprinsului și a schiței Foii de parcurs menționate pînă la următoarea ședințăcare va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie 2016.
 
Consecutiv, a fost abordat subiectul organizării unei sesiuni dedicate promovării economiei verzi în cadrul Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 3-7 februarie 2016. Totodată, s-a stabilit inițierea lucrărilor privind organizarea Conferinţei Miniştrilor „Un Mediu pentru Europa”, care va avea loc la Batumi, Georgia, iunie 2016.
 
Secretarul de Stat, Lilia Palii, co-președinta Grupului de lucru, a salutat inițiativele propuse, menționând că promovarea economiei verzi în Republica Moldova se încadrează în prioritățile de politici ale Guvernului.
 
La rîndul său, viceministrul Mediului, Andrian Delinschi, co-președintele Grupului de lucru, a evidențiat importanța continuării acțiunilor și eforturilor lansate privind dezvoltarea durabilă și trecerea spre o economie bazată pe principiile verzi.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, grupul de lucru inter-ministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi economiei verzi a fost instituit printr-un Ordinul comun al Ministerului Mediului şi Ministerului Economiei. Prima şedinţă a Grupului de lucru a avut loc la 29 septembrie 2015, în cadrul căreia s-a convenit asupra principiilor de bază a activităţii, planului de lucru şi priorităţilor generale pentru 2015-2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus