Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-16/acordul-care-prevede-ca-moldovenii-sa-poata-munci-legal-in-israel-va-fi-prelungit-p-na-la-5-ianuarie-42125.html
Data: Dec 16, 2015 (19:16)

Acordul care prevede ca moldovenii să poată munci legal în Israel va fi prelungit până la 5 ianuarie 2019

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a decis iniţierea negocierilor pentru extinderea duratei Acordului între Guvernul Statului Israel și Guvernul Republicii Moldova cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel. Decizia prevede prelungirea perioadei de valabilitate a Acordului bilateral pentru o perioadă adiţională de trei ani, până la 5 ianuarie 2019.
 
Documentul presupune asigurarea unui proces de angajare legal şi echitabil pentru cetăţenii moldoveni care sosesc în Statul Israel pentru munci temporare şi prevenirea colectării unor taxe ilegale. Totodată, Acordul asigură cooperarea continuă între Părţi cu privire la recrutarea, selectarea, plasarea, sosirea, angajarea şi reîntoarcerea lucrătorilor moldoveni după activitatea lor temporară în Statul Israel.
 
Acordului între Guvernul Statului Israel și Guvernul Republicii Moldova cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel a fost încheiat în anul 2012. Până în prezent s-au realizat cu succes cinci etape de implementare a acestui Acord, în cadrul cărora au fost angajate 2112 persoane în domeniul construcțiilor în Statul Israel.