Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-15/revendicarea-patrimoniului-republica-moldova-in-ucraina-42120.html
Data: Dec 15, 2015 (20:43)

Revendicarea patrimoniului Republica Moldova în Ucraina

La 14 decembrie 2015 Ministerul Justiţiei Republicii Moldova a obţinut cîştig de cauză într- un litigiu de preluare frauduloasă de către unele persoane a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod -Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina.

Pierderea acestui activ a avut loc după realizarea în anul 2012 a unor tranzacţii frauduloase de către administratorul Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod - Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina, angajat al I.S. Brăneşti, din cadrul Departamentului Instituţii Penitenciare a Ministerului Justiţiei a Republicii Moldova.

Procesul a fost tergiversat o perioadă îndelungată, iar, în urma insistenţelor Ministerului Justiţiei Republicii Moldova, a mai multor demersuri adresate către Ministerul Justiţiei din Ucraina, altor organe de drept, dar şi solicitărilor procedurale în cadrul procesului de judecată, realizate în toamna 2015, dosarul a fost soluţionat în favoarea Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Justiţiei, instanţa de judecată a declarat nulă tranzacţia de înstrăinare a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod - Dnestrovsc, cu repuneri în drepturi a Republicii Moldova.