Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.12.2015

Procurorii l-au diferit justiţiei pe şoferul care a accidentat mortal două tinere la Botanica

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui conducător auto de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, care a cauzat decesul a două persoane (art.264 alin.(5) Cod penal).

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie a acestui an, în sectorul Botanica al capitalei. Deplasîndu-se la volanul unui automobil de model „Mercedes Benz C220” pe bd.Dacia, inculpatul a depăşit esenţial limitele vitezei regulamentare şi a efectuat manevre interzise de depăşire a altor autovehicule, tamponînd mortal două tinere (20 ani) care traversau strada. Impactul a fost atît de violent, încît una dintre victime a decedat pe loc, iar cealaltă s-a stins peste cîteva ore la Institutul Mamei şi Copilului.

Deoarece conducătorul auto s-a dovedit a fi ruda unui fost şef de la Poliţia Rutieră din mun.Chişinău, procurorii au retras cauza penală din gestiunea poliţiei pentru a asigura obiectivitatea investigaţiilor. Astfel, procurorii au întreprins toate acţiunile necesare pentru a investiga operativ şi obiectiv acest caz, iar expertizele, dispuse de procurori, au concluzionat că în momentul impactului, inculpatul conducea cu o viteză de 119 km/h.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în decursul ultimilor ani, acesta a comis un şir de contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere prevăzute de Cod Contravenţional, inclusiv depăşirea vitezei de circulaţie stabilită de Regulamentul Circulaţiei Rutiere, accident rutier, etc., fiind sancţionat contravenţional pentru încălcările admise în domeniul circulaţiei rutiere, acumulînd 26 puncte de penalizare.

Inculpatul, în vîrstă de 26 de ani, se află în stare de arest preventiv, iar fiind audiat de procurori şi-a recunoscut vina.

Cauza penală de învinuire a inculpatului a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Botanica, iar dacă va fi recunoscut culpabil, acesta riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus