Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-10/procurorii-militari-din-baltzi-investigheaza-cazul-militarului-agresat-de-un-camarad-42056.html
Data: Dec 10, 2015 (19:07)

Procurorii militari din Bălţi investighează cazul militarului agresat de un camarad

Procuratura Militară Bălţi a iniţiat astăzi o cauză penală pe numele unui militar prin contract al Brigăzii nr.1 Infanterie Motorizată, bănuit de acte de violenţă săvîrşite asupra unui camarad, soldate cu urmări grave.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit telefonograma recepţionată ieri de la Spitalul mun.Bălţi, prin care s-a comunicat despre internarea de urgenţă a unui militar prin contract al Brigăzii nr.1 Infanterie Motorizată cu dureri acute în regiunea abdomenului. În aceiaşi zi, sergentul a fost supus unei intervenţii chirugicale, în urma căreia i-a fost înlăturată splina.

Procurorii militari din Bălţi au demarat investigaţii pe acest caz, stabilind că, în dimineaţa zilei de 9 decembrie 2015, respectivul militar s-a prezentat la serviciu în stare de ebrietate alcoolică. Pe parcursul zilei, între acesta şi un plutonier din aceiaşi unitate militară s-a iscat o ceartă, în cadrul căreia sergentul a fost lovit cu piciorul în regiunea abdomenului. Acuzînd dureri acute, militarul s-a adresat la Spitalul municipal Bălţi unde a şi fost operat de urgenţă cu extirparea splinei vătămate. Actualmente, victima se află la tratament de recuperare în spital.

Pentru comiterea acestei infracţiuni norma penală prevede de la 3 pînă la 12 ani închisoare, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.