Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.12.2015

Moldova a primit pachetul de autorizații TRACECA pentru desfășurarea transportului auto internațional prin teritoriul țărilor membre ale TRACECA, de la 1 ianuarie 2016

Moldova a primit pachetul de autorizații TRACECA pentru desfășurarea transportului auto internațional prin teritoriul țărilor membre ale TRACECA, de la 1 ianuarie 2016

Pe data de 9 decembrie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a avut o întrevedere cu Secretarul General al Secretariatului Permanent al Comisiei Interguvernamentale TRACECA, Mircea Ciopraga. În cadrul acesteia dl. Ciopraga a transmis pachetul de autorizații TRACECA pentru Republica Moldova. Autorizațiile vor putea fi folosite de la 1 ianuarie 2016.
 
Oficialii au discutat despre implementarea Strategiei Comisiei Interguvernamentale TRACECA privind dezvoltarea coridorului internațional de transport Europa-Caucas-Asia, despre proiectele de asistență tehnică  privind siguranța și securitatea transporturilor, inițiativele legislative privind armonizarea, facilitarea comerțului și sprijinul instituțional. Părțile s-au referit și la realizarea Planului de Actiuni pentru implementarea Conceptului de dezvoltare a traficului rutier internațional de-a lungul coridorului de transport Europa-Caucas-Asia.
 
Programul TRACECA a fost iniţiat de către Comunitatea Europeană la Conferinţa de la Bruxelless ca componentă a TACIS și reprezintă un program interstatal regional cu scopul de facilitare a cooperării între statele membre în toate domeniile ce ţin de dezvoltarea comerţului şi transportului în regiune, de dezvoltare a coridorului de transport Asia Centrală-Caucaz-Europa, precum și de facilitare a regimurilor vamale între ţările membre.
 
În prezent, coridorul TRACECA include 13 țări participante ale Acordului de bază multilateral privind transportul internațional pentru dezvoltarea Coridorului Europa-Caucaz-Asia: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, România, Tadjikistan, Turcia, Ucraina, Uzbekistan și Republica Lituania, care are titlu de observator, anunță Serviciul de presa MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus