Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-07/miez-de-nuca-in-valoare-de-aproximativ-250-mii-lei-depistat-la-frontiera-moldoucraineana-41995.html
Data: Dec 7, 2015 (12:13)

Miez de nuca in valoare de aproximativ 250 mii lei, depistat la frontiera moldo-ucraineana

Inspectorii postului vamal Tudora au descoperit peste 2 tone de miez de nucă, într-un camion ce transporta marfă din Ucraina. Produsele urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă, valoarea lor fiind estimată la suma de 250 000 lei.

Tentativa de fraudare a legislației vamale a fost dejucată de către inspectorii de la Tudora, când pe direcția de intrare în regim vamal de import s-a prezentat unitatea auto de marca DAF, înmatriculată în Ucraina. În conformitate cu actele de însoțire, conducătorul auto, cetățean ucrainean, transporta cartofi în adresa unui agent economic din R. Moldova.

Acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au procedat la efectuarea unui control fizic amănunțit asupra camionului. Ca rezultat, sub sacii de cartofi amplasați în partea din față a remorcii, angajații vamali au descoperit cutii de carton ticsite cu miez de nucă, în cantitate totată de peste 2 200 kg.

Valoarea celor 2 tone de miez de nucă neindicate în actele de însoțire și nedeclarate organului vamal a fost estimată la suma de 250 000 lei.

Pentru tentativa de trecere ilegală peste frontiera vamală a mărfurilor în proporții mari și declararea neautentică a acestora, autoritatea vamală a inițiat o cauză penală conform art. 248 Cod Penal al Republicii Moldova, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.