Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2015

Întrevederile bilaterale ale ministrului în exercițiu Natalia Gherman la Belgrad

Întrevederile bilaterale ale ministrului în exercițiu Natalia Gherman la Belgrad

Viceprim-ministrul, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut un șir de întrevederi bilaterale cu miniștrii Afacerilor Externe ai Finlandei, României, Slovaciei și Serbiei, ministrul pentru Afaceri Europene al Franței, precum și cu șeful delegației Afganistanului,  în marja celei de-a 22-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară, în perioada 3-4 decembrie, la Belgrad, Serbia.

În timpul discuțiilor cu șefii delegațiilor a fost efectuat un schimb amplu de opinii privind dinamica interacțiunii cu statele menţionate în procesul de integrare europeană a țării noastre. O atenție aparte a fost dedicată reglementării transnistrene.

Potrivit MAEIE, în cadrul întrevederii cu şeful delegaţiei Afganistanului, au fost primite asigurări din partea autoritățile afgane că se întreprind acțiunile necesare în vederea soluționării cazului cetățenilor Republicii Moldova capturați de talibani în urma incidentului cu elicopterul unei companii private moldovenești.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus