Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-12-04/inchisoare-pentru-trei-vameshi-invinuitzi-de-contrabanda-cu-tzigari-41973.html
Data: Dec 4, 2015 (19:31)

Închisoare pentru trei vameşi învinuiţi de contrabandă cu ţigări

Procurorii au contestat sentinţa prin care trei colaboratori ai Serviciului Vamal, învinuiţi de contrabandă cu ţigări, au fost condamnaţi la pedepse non-privative de libertate.

Potrivit procurorilor, în martie 2010, inculpaţii, ştiind că în remorca unui camion se află ţigări de contrabandă în valoare de peste 2 mln. lei, au permis trecerea acestora fără a fi supus autovehiculul controlului vamal. Lotul de ţigări a fost depistat la punctul de control Leuşeni-Albiţa.

În martie 2010, prin sentinţa Judecătoriei Hînceşti, colaboratorii vamali, împreună cu un civil au fost condamnaţi la pedepse non-privative de libertate, sentinţa fiind atacată de procurori. În luna decembrie a aceluiaşi an, Curtea de Apel Chişinău a dispus menţinerea sentinţei instanţei de fond fără modificări, hotărâre care din nou a fost atacată de procurori la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus rejudecarea cauzei la Curtea de Apel Chişinău, în alt complet de judecată. Astfel, recent, la insistenţa procurorilor, inculpaţii au fost condamnaţi la câte 4 ani de închisoare cu executare.

Decizia Curţii de Apel Chişinău este cu drept de recurs, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.