Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.12.2015

O Comisie de anchetă va evalua contractul de concesionare a Aeroportului

O Comisie de anchetă va evalua contractul de concesionare a Aeroportului

O Comisie de anchetă, formată din nouă deputați, va evalua executarea angajamentelor ce derivă din contractul de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău şi a terenului aferent acestuia. Inițiativa legislativă a fost propusă de deputații din fracțiunea parlamentară a PLDM și susținută de majoritatea legislatorilor.

Potrivit autorilor, necesitatea creării acestei comisii rezultă din formulările ambigue şi contradictorii ale grupului de lucru, creat prin dispoziţia ex-prim-ministrului, Valeriu Streleț. Grupul de lucru a constatat că din cele trei obiective de investiţie a fost realizat doar unul. În acelaşi timp, contractul de concesiune a Aeroportului nu poate fi deocamdată reziliat, deşi acesta conţine mai multe puncte care fac vulnerabilă poziţia guvernului faţă de concesionar.

„La ziua de astăzi, Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Chișinău nu a devenit mai bună decât la momentul concesionării. Din cele trei obiective stabilite în contract a fost realizat numai unul. Contractul de concesionare conține mai multe puncte confidențiale. Totodată, răspunsul evaziv privind rezilierea acestui contract impune crearea unei comisii de anchetă pentru evaluarea executării angajamentelor luate de concesionar", a declarat unul din autorii inițiativei, deputatul Tudor Deliu.

La rândul său, deputatul liberal-democrat, George Mocanu, a propus ca această comisie să verifice și legalitatea investițiilor care s-au făcut în Aeroportul Chișinău.

Autorii propun că, în termen de două luni, Comisia de anchetă să prezinte un raport cu privire la executarea de către concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău a obligaţiilor şi a termenilor contractului, anunță Fracțiunea parlamentară PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus