Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.12.2015

Executivul a majorat ajutorul social pentru perioada rece a anului

Executivul a majorat ajutorul social pentru perioada rece a anului

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat astăzi, 2 decembrie 2015, majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 250 lei la 315 lei per lună. Plata se va achita integral pentru perioada noiembrie 2015 - martie 2016 şi va constitui în total 1575 lei.
 
Decizia vine ca urmare a majorării prețurilor la resursele energetice, în scopul susţinerii familiilor cu venituri mici. Mijloacele financiare necesare punerii în practică a deciziei respective au fost prevăzute în revizuirea Legii bugetului de stat pentru anul 2015, proiect adoptat recent de către Parlament în lectura a doua.
 
Pentru a beneficia de ajutor social în perioada rece a anului din partea statului, familiile cu venituri mici trebuie să depună cereri la direcţiile locale de asistenţă socială şi protecţie a familiei.
 
Beneficiarii care au depus cerere până în luna noiembrie vor primi suma calculată retroactiv. Totodată, pentru cei care se vor adresa după ajutor după luna noiembrie, plățile se efectuează doar pentru lunile ulterioare depunerii cererii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus