Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.12.2015

PLDM a avut azi o primă rundă de consultări şi discuţii politice

PLDM a avut azi o primă rundă de consultări şi discuţii politice

PLDM a avut azi o primă rundă de consultări şi discuţii politice cu partidele care şi-au anunţat disponibilitatea de a participa la constituirea unei majorităţi pentru învestirea guvernului.

În cadrul acestora, PLDM a reiterat dezideratul că este nevoie de o nouă abordare a procesului de guvernare, o condiţie principială fiind scoaterea instituţiilor independente ale statului din subordonare partinică. Doar astfel, în opinia PLDM, există şanse de a instituirea unei noi majorităţi parlamentare, capabile să învestească un guvern funcţional, care să asigure păstrarea vectorului european al Republicii Moldova.

Reprezentanţii PPEM şi PL au salutat demararea discuţiilor, menţionând că susţin necesitatea depolitizării instituţiilor de stat.

În schimb, reprezentanţii PD nu acceptă niciun fel de condiţii sau precondiţii şi propun începerea imediată a negocierilor în format deplin cu toate partidele pro-europene.

Valeriu Streleţ a declarat după discuţia cu reprezentanţii PD că nu a primit niciun răspuns clar la nicunul din subiectele anunţate: scoaterea instituţiilor independente din captivitate partinică, numirea unui prim-ministru neafiliat politic şi varianta zero de demarare a negocierilor.

Urmează ca poziţia PD să fie adusă la cunoştinţă Biroului Permanent Central al PLDM şi fracţiunii parlamentare, anunță un comunicat PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus