Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.11.2015

Doi şefi de la Baza de aviaţie din Floreşti condamnaţi pentru delapidarea patrimoniului militar

Doi şefi de la Baza de aviaţie din Floreşti condamnaţi pentru delapidarea patrimoniului militar

Fostul comandant al Bazei de aviaţie din satul Lunga, raionul Floreşti şi comandantul Batalionului asigurare al aceleiaşi unităţi militare au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru delapidarea patrimoniului militar aflat în dotare.

Potrivit Procuraturii militare Bălţi, în perioada lunilor august – septembrie 2013, inculpaţii, cunoscând că trei caroserii de tip furgon din dotarea unităţii militare, precum şi o remorcă, nu au fost luate la evidenţă, le-au sustras ilegal. În continuare, aceştia au folosit bunurile în interes personal, iar unele dintre ele le-au vândut la preţuri între 1800 – 8000 lei.

Pentru acţiunile lor  ilegale, inculpaţii au fost condamnaţi la 3 ani 6 luni şi, respectiv, 4 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe un termen de probă de 5 ani şi privaţi de dreptul de a ocupa funcţii în Forţele Armate timp de 5 ani.  De asemenea, ambilor militari le-au fost retrase gradele militare de „locotenent-colonel”, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus