Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.11.2015

Gheorghe Brega a înmânat Premiul Guvernului „Cel mai dotat inventator”

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a participat astăzi la festivitatea de decernare a premiilor laureaţilor celei de-a XIV-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, în cadrul căreia a înmânat şi Premiul Guvernului Republicii Moldova „Cel mai dotat inventator”. De acest premiu s-a învrednicit directorul Institutului de Chimie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Tudor Lupaşcu, fiind apreciat pentru lucrarea “Tehnologii de obţinere a cărbunelui activ din materie autohtonă”.

Gheorghe Brega a apreciat înalt rolul inventatorilor în dezvoltarea ţării noastre şi şi-a exprimat convingerea că evenimentele organizate în scopul promovării inovaţiilor, inclusiv această expoziţie, reprezintă un mediu ideal pentru întâlniri între inventatori, cercetători și oamenii de afaceri, dar şi pentru valorificarea şi materializarea celor mai bune idei. „Expoziţia Internaţională Specializată „INFOINVENT” a adunat cele mai strălucite minţi care au prezentat invenţii de calitate și care pot să ne facă viaţa mai bună”, a spus Premierul interimar.

Şeful interimar al Guvernului a adresat felicitări tuturor participanţilor la expoziţie, urându-le inspiraţie și perseverenţă pentru a putea crea noi invenţii care să aducă beneficii oamenilor.

Cea de-a XIV-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT” a fost organizată de către Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei (AȘM), Agenţia pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și CIE „Moldexpo”. Peste 100 de instituții din sfera ştiinţei și inovării, învăţământului superior, inventatori particulari și oameni creativi, din ţară și de peste hotare, au participat la această expoziţie, prezentând aproape 400 de noi realizări tehnico-ştiinţifice, materializate în invenţii, produse și tehnologii moderne. Printre cele mai importante premii acordate în cadrul evenimentului s-au mai numărat cele ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, medalii instituite de AGEPI, menţiuni și diplome ale AȘM, ale AITT, precum și premii speciale și distincţii ale saloanelor internaţionale de invenţii, reprezentanţii cărora participă tradiţional la EIS „INFOINVENT”, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus