Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2015

Fracțiunea Partidului Liberal a avut astăzi, consultări cu Nicolae Timofti, Preşedintele RM

Fracțiunea Partidului Liberal a avut astăzi, consultări cu Nicolae Timofti, Preşedintele RM

Mihai Ghimpu, Președintele PL a declarat jurnaliştilor că speră ca PLDM să revină la masa de negocieri, alături de PDM şi PL, pentru a identifica o candidatură cu potenţial de a fi desemnată de preşedinte, iar ulterior votată în Parlament.

”Am discutat că este timpul să depăşim criza social-politică, că este timpul să avem un Guvern, dar, din păcate, odată ce PLDM rămâne pe poziţiaveche, este imposibil la ziua de azi. Sperăm că PLDM îşi va anula decizia şi va participa la masa de negocieri cu PL şi PDM, astfel încât desemnarea candidaturii de către preşedinte să fie votată şi Guvernul să aibă un sprijin în Parlament pentru a promova reforme”, a declarat Mihai Ghimpu.

Întrebat dacă viitorul premier ar putea fi unul apolitic, Mihai Ghimpu a declarat că „democraţia sprijină partide politice” şi că Guvernul este o instituţie politică.

Potrivit Președintelui PL, acum este important ca cele trei partide politice, PLDM, PDM şi PL, să ajungă la un consens pentru a desemna un premier, pentru că atât timp cât nu există o majoritate în Parlament, desemnarea unui cabinet de miniştri este un eşec.

În opinia sa, este necesar să se depăşească toate frustrările şi supărările, după care desemnarea candidaturii ar putea avea loc chiar şi mai curând decât data de 10 decembrie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus