Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-11-20/pasagerii-aeroportului-chishinau-intrun-nou-ambient-modern-41757.html
Data: Nov 20, 2015 (18:30)

Pasagerii Aeroportului Chişinău într-un nou ambient modern

Rezultatele investiţiilor de la Aeroportul Chişinău nu întârzie să apară. Urmărind planul de modernizare a aeroportului şi cerinţele pasagerilor, “Avia Invest” - compania administrator a aeroportului a dat în folosinţă primul segment al zonei plecări din terminal. Astfel, după extindere a fost schimbat întregul design al acestei suprafeţe în conformitate cu cele mai moderne cerinţe pentru funcţionalitatea aeroportului într-un mod cât mai eficient.

Pasagerii se pot bucura de un design modern dar în acelaşi timp beneficiază de confort şi soluţii practice ceea ce le asigură comoditate maximă înainte de zbor.

Concomitent sunt efectuate restul lucrărilor de interior conform proiectului nou de design, urmînd sa fie deschise și celelalte suprafeţe reutilate, cu un număr mărit al  ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12 până la 18 şi al  porţilor de îmbarcare de la 5 până la 9,precum și cu un număr dublat al ghişeelor de trecere a controlului de paşapoarte la plecare şi a  căilor de acces pentru controlul de securitate. Astfel, conform proiectului de modernizare se  reamenajează o suprafaţă totală de 15 000m2. Iar lărgirea şi reconstrucţia terminalului vor permite AIC să-şi mărească aproape de 2 ori capacitatea de deservire, până la 750 pasageri/oră.

Investiţiile în tehnologii şi echipamente de securitate realizate până în prezent şi cele care urmează a fi făcute răspund întocmai cerinţelor înaintate faţă de echipamentele de securitate de instituţiile internaţionale din domeniu (ICAO, ECAC) dar şi cerinţelor companiilor aeriene care operează şi cele care intenţionează să  lanseze noi rute pe AIC.

Modernizarea acestui obiectiv este de o importanţă majoră pentru R.M. În acelaşi timp, „Avia Invest” continuă colaborarea intensă cu operatorii aerieni în vederea extinderii şi diversificării rutelor de zbor pe AIC, promovând potenţialul mare nu doar al aeroportului ci şi al întregii ţări.