Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.11.2015

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația complicată din întreprinderile din cadrul S.A. ”Drumuri”

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația complicată din întreprinderile din cadrul S.A. ”Drumuri”

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova (FSTDM) își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația complicată din întreprinderile din cadrul S.A. ”Drumuri”, se arată într-o scrisoare adresată prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega.

“Datoriile Ministerului Finanțelor către Fondul Rutier depășesc suma de 550 mil. lei, fapt ce a provocat respectiv datorii din partea ”Administrația de Stat a Drumurilor” către antreprenori. Restanțele salariale în colectivele de muncă din cadrul S.A. ”Drumuri” se mențin în mare parte din luna septembrie 2015, ce prezintă o încălcare flagrantă a legislației privind remunerarea salariaților și provoacă conflicte și nemulțumiri ale angajaților”, se arată în scrisoare.

Potrivit lui Boris Rojnevschi, președinte FSTDM, Federaţia consideră inadmisibil un astfel de comportament față de drumari, care prin legislație, posedând un fond cu destinație specială, rămân fără surse financiare, iar sumele acumulate sunt distribuite pentru alte necesități, fiind ignorat și principiul de bază – salarizarea angajaților din ramură.

În scopul preîntâmpinării unui conflict de muncă, FSTDM solicită revizuirea distribuirii Fondului Rutier și gestionarea corectă a acestuia, fiind asigurat procesul de finanțare al agenților economici pentru volumele lucrărilor executate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus