Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.11.2015

“Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră au dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Chişinău

 “Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră au dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Chişinău

În legătură cu ultimele manifestări cu tentă teroristă din aviaţia civilă şi cele care au avut loc la Paris din seara zilei de vineri, 13 noiembrie 2015, „Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră au dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Internaţional Chişinău în vederea siguranţei pasagerilor. Astfel, sunt efectuate următoarele măsuri:


•    Instruirea suplimentară a colaboratorilor de securitate aeronautică şi membrilor echipajelor în vederea excluderii facilitării procedurilor de securitate aeronautică.
•    Implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanţelor explosive, cât şi în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră, se efectuează patrularea cu patrupezii special antrenaţi.
•    Instruirea adăugătoare a personalului tuturor companiilor care activează nemijlocit pe Aeroportul Chişinău în vederea identificării persoanelor dubioase.
•    Controlul suplimentar al mijloacelor de transport parcate în adiacenţa aeroportului.
•    Mărirea numărului colaboratorilor de securitate aeronautică şi intensificarea activităţii acestora în fluxul de pasageri.
•     Controlul de securitate vigilent înainte de zbor al pasagerilor. Monitorizarea video, utilizarea activă a metodei  profiling-ului precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave.
•    Evitarea prezenţei persoanelor neimplicate în deservirea aeronavelor în adiacenţa acestora şi verificarea riguroasă a personalului întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora.
•    Verificarea minuţioasă inclusiv de către organele abilitate a personalului şi transportului implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului.

Menţionăm faptul că în ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni.
De asemenea, în scopul evitării situaţiilor excepţionale, “Avia Invest” a dispus mărirea  esenţială a rutelor de patrulare în perimetrul aeroportuar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus