Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2015

Noi oportunități de finanțare pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile

Noi oportunități de finanțare pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile

Autoritățile publice locale și agenții economici interesați de parteneriate publice-private în domeniul energiei regenerabile au la dispoziție noi oportunități de finanțare. Ministerul Economiei informeză că Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) în parteneriat cu Fondul Abu Dhabi pentru Dezvoltare (ADFD) au dat start aplicărilor online pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile, destinate țărilor în curs de dezvoltare.
 
Data limită de depunere a cererilor pentru următoarea etapă de finanțare este 15.02.2016, 17:00 (ora Abu Dhabi).
 
Conform criteriilor de eligibilitate, proiectele trebuie să fie durabile, reaplicabile, să poată fi ulterior extinse, inovatoare și transformabile, să fie în conformitate cu prioritățile Guvernului și să fie susținute de o garanție guvernamentală. Totodată, proiectele vor fi evaluate după criteriul tehnic, viabilitatea economică, impactul socio-economic și de mediu.
 
Fondul Dhabi Abu pentru Dezvoltare (ADFD) oferă fonduri de finanțare preferențiale de până la 350 de milioane de dolari, disponibile pe parcursul a șapte etape, destinate proiectelor din domeniul energiei regenerabile din țările în curs de dezvoltare, selectate conform criteriilor stabilite de IRENA.
 
Mecanismul de finanțare oferă pentru fiecare etapă între 50 și 15 mln. USD pentru proiect, acoperind până la 50% din costurile proiectului. Finanțarea este oferită la o rată a dobînzii de la 1% la 2%, pe o durată de 20 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani.
 
Pentru mai multe informații despre mecanismul de finanțare al proiectelor accesați http://adfd.irena.org/contentimages/IRENA-ADFD%20Leaflet.pdf.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus