Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-11-17/guvernul-ciolosh-a-depus-juram-ntul-la-palatul-cotroceni-41706.html
Data: Nov 17, 2015 (20:09)

Guvernul Cioloş a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Cabinetului Cioloş a avut loc în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş, că "societatea se schimbă şi se schimbă aşteptările societăţii şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitate este prea mare, intervine criza".

"Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales. Românii mi-au spus în Piaţă că sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică. Politică fără partide nu se poate, dar nici democraţie fără popor nu se poate", a precizat Klaus Iohannis.

"Niciun partid nu a făcut o propunere pentru postul de prim-ministru", a mai spus Klaus Iohannis, precizând cum a ajuns să îl desemneze pe Dacian Cioloş premier.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe ceilalţi membri ai noului guvern: "Vă felicit pentru că aţi primit un vot hotărât da în Parlament, dar vă felicit pe fiecare pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu e uşor - politicienii mai devreme sau mai târziu vă vor spune că, de fapt, nu îi reprezentaţi. Este o eroare, o eroare fundamentală. Acest guvern Dacian Cioloş are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură în Parlament. Puteţi să mergeţi drepţi înainte. Este un pas, va dura un an de zile, folosiţi acest an din plin. Doamnelor şi domnilor, un an de zile este puţin, foarte puţin în politică, dar suficient de lung pentru a guverna România bine. Succes!", a mai spus Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, după votul de încredere acordat de Parlament, că prima şedinţă a guvernului său va avea loc miercuri. El a precizat că orice proiect important va avea consultări cu Parlamentul, în faza de pregătire, şi consultări şi dezbateri publice.

Componenţa Cabinetului este următoarea: viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Grigore Borc, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - Vasile Dâncu, Ministerul Afacerilor Externe - Lazăr Comănescu, Ministerul Afacerilor Interne - Petre Tobă, Ministerul Apărării Naţionale - Mihnea Ioan Motoc, Ministerul Finanţelor Publice - Anca Dana Dragu Paliu, Ministerul Justiţiei - Raluca Alexandra Prună, Ministerul Fondurilor Europene - Aura Carmen Răducu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Achim Irimescu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Claudia Ana Moarcăş, Ministrul Energiei - Victor Vlad Grigorescu, Ministerul Transporturilor - Marian Dan Costescu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor- Cristiana Paşca Palmer, Mnisterul Sănătăţii - Patriciu Achimaş-Cadariu, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Adrian Curaj, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională - Marius-Raul Bostan, Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu, Ministerul Tineretului şi Sportului - Elisabeta Lipă, Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social - Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni - Dan Stoenescu, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul - Ciprian Bucu, Şeful Cancelariei Primului Ministru - Ioan Dragoş Tudorache, scrie Mediafax.