Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2015

Federica Mogherini: Respectăm dinamica politică internă și așteptăm deblocarea situației de către clasa politică de la Chișinău

Federica Mogherini: Respectăm dinamica politică internă și așteptăm deblocarea situației de către clasa politică de la Chișinău

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Oficialii au discutat despre evoluțiile interne din Republica Moldova, criza din sectorul financiar-bancar, progresele și provocările restante la un an de la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb.

Andrian Candu a declarat că prioritatea clasei politice de la Chișinău este formarea cât mai rapidă a unei noi majorități parlamentare stabile, care va învesti Guvernul și va relua discuțiile cu Fondul Monetar Internațional.

În altă ordine de idei, Speakerul a menționat că integrarea europeană, la etapa actuală, ține deja de politica internă a țării noastre și nu de politica externă. Andrian Candu a subliniat că implementarea punctuală a Acordului de Liber Schimb și reluarea discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional trebuie să se regăsească printre prioritățile imediate ale noii coaliții parlamentare, implicit ale Guvernului.

La rândul său, Federica Mogherini a declarat că Uniunea Europeană rămâne angajată față de Republica Moldova și așteaptă soluții sustenabile. „Noi respectăm dinamica politică internă din Republica Moldova și așteptăm deblocarea situației de către clasa politică de la Chișinău”, a subliniat Federica Mogherini.

Președintele Parlamentului Andrian Candu își încheie astăzi vizita oficială de două zile la Bruxelles, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus