Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2015

Comisarul European pentru Politica Regională: Acordul de Asociere nu poate fi implementat fără instituții stabile și puternice

Comisarul European pentru Politica Regională: Acordul de Asociere nu poate fi implementat fără instituții stabile și puternice

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat astăzi cu Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu, despre perspectivele cooperării regionale a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Corina Crețu, care are o legătură specială cu Republica Moldova, bunicii acesteia fiind născuți pe teritoriul actual al țării noastre, a menționat că drumul nostru european este unul foarte important și trebuie continuat. „Prioritatea absolută este formarea unui Guvern stabil, care să asigure continuarea reformelor și parcursul european”, a subliniat Comisarul European pentru Politica Regională, adăugând că Acordul de Asociere nu poate fi implementat fără instituții stabile și puternice.  

Potrivit Corinei Crețu, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării poate contribui la dezvoltarea socio-economică a țării noastre, precum și la consolidarea domeniilor energetic și mediului. În opinia Comisarului European, cooperarea regională a Republicii Moldova nu este exploatată suficient în cadrul instrumentelor oferite de Uniunea Europeană. Oficialul european a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue reformele instituționale și să consolideze capacitățile administrative, pentru a valorifica la maxim potențialul de cooperare regională.

Președintele Parlamentului a exprimat gratitudine Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și a apreciat deschiderea tuturor oficialilor europeni care au contribuit, pe parcursul primului an de la semnarea și ratificarea Acordului de Asociere, la valorificarea oportunităților oferite de acesta, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus