Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.11.2015

Întrevedere a Viceprim-ministrului în exerciţiu Victor Osipov cu un Grup de experţi ai Băncii Mondiale

Astăzi, 12 noiembrie, Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut o întrevedere cu un Grup de experţi ai Băncii Mondiale, condus de liderul echipei Stavros George Stavrou.

Dialogul s-a axat pe subiecte ce vizează mersul implementării Programului Băncii Mondiale în Republica Moldova „Suport pentru cunoştinţe în promovarea încrederii”, care a demarat acum doi ani. Reamintim că obiectivele principale ale Băncii Mondiale în Republica Moldova sunt combaterea sărăciei și asigurarea prosperității tuturor cetățenilor, iar aceasta vizează populația de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, a fost subliniată importanta cooperării şi dialogului dintre autoritățile moldovenești și structurile transnistrene.

Interlocutorii au vorbit, în special, despre Atelierul de instruire care se desfășoară în aceste zile la Chișinău cu participarea comună a reprezentanților instituţiilor de stat, ai mediului academic și societății civile din Republica Moldova și ai celor din raioanele de est ale țării. Instruirea se axează pe domenii concrete, cum ar fi achizițiile publice, parteneriatul public-privat și elaborarea propunerilor de proiect.

Conducătorul echipei de experți a Băncii Mondiale, Stavros George Stavrou a reiterat disponibilitatea donatorilor de a extinde în regiunea transnistreană proiectele de asistență, care funcționează deja în Republica Moldova. Ca și domenii concrete au fost menționate transportul și infrastructura rutieră, serviciile medicale de calitate, ocrotirea mediului ambiant, turismul și dezvoltarea rurală, etc.

În încheiere, Victor Osipov a mulțumit Băncii Mondiale pentru implicare şi sprijinul acordat ţării noastre în diverse domenii, confirmând disponibilitatea de a dezvolta această cooperare și pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă populația și în regiunea transnistreană, anunță Biroul pentru integrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus