Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.11.2015

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM își va păstra statutul de platformă consultativă pe lângă Președintele Parlamentului

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM își va păstra statutul de platformă consultativă pe lângă Președintele Parlamentului

Candidatul la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei va fi propus Legislativului de către Președintele Parlamentului, cel târziu până la 10 decembrie, fiind o condiție importantă pentru revenirea Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova până la finele anului curent.

Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului Andrian Candu după ședința de astăzi cu membrii Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, care au susținut inițiativa Speakerului și au agreat să ofere în continuare sprijin în procesul de selectare a candidatului.

Potrivit Președintelui Parlamentului, candidatul la funcția de Guvernator al Băncii Naționale trebuie să fie profesionist, integru, cu o vastă experiență în domeniul bancar. „Voi pune accent pe acei moldoveni care au experienţă internaţională în domeniul bancar și cunosc cel puțin o limbă străină”, a menționat Andrian Candu, precizând că va discuta și cu moldovenii din diasporă.

Referindu-se la activitatea Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Președintele Parlamentului a apreciat eforturile membrilor Comisiei, considerând acest exercițiu un bun exemplu pentru sporirea transparenței proceselor de selectare și numire a candidaților în funcții publice.

Atât membrii Comisiei, cât și Președintele Parlamentului au pledat pentru continuarea activității Comisiei, cu rol consultativ, până la identificarea candidatului care urmează a fi propus Legislativului pentru numirea în funcția de Guvernator al Băncii Naționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus