Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-11-09/deputa-ii-pldm-propun-crearea-unei-comisii-de-ancheta-pe-cazul-concesionarii-aeroportul-internatzion-41599.html
Data: Nov 9, 2015 (19:31)

Deputații PLDM propun crearea unei comisii de anchetă pe cazul concesionării Aeroportul Internaţional Chişinău

Fracţiunea parlamentară a PLDM a înregistrat un proiect de Hotărâre a Parlamentului privind constituirea Comisiei de anchetă pentru evaluarea executării angajamentelor ce derivă din contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S.„Aeroportul Internaţional Chişinău" şi a terenului aferent acestuia.

În Nota Informativă a proiectului se menţionează că necesitatea creării acestei comisii rezultă din formulările ambigue şi contradictorii ale grupului de lucru, creat prin dispoziţia Prim-ministrului Republicii Moldova. Grupul de lucru a constatat că din cele trei obiective de investiţie a fost realizat doar unul. În acelaşi timp, contractul de concesiune a Aeroportului nu poate fi deocamdată reziliat, deşi acesta conţine mai multe puncte care fac vulnerabilă poziţia guvernului faţă de concesionar.

„Având în vedere concluziile grupului de lucru vizat, rezultatele confidenţiale, răspunsul evaziv când poate fi reziliat contractul, dacă nu acum, recunoaşterea încălcării clauzelor contractuale, prin neîncadrarea în termen privind construcţia obiectivelor de investiţie, se impune crearea unei comisii de anchetă pentru evaluarea executării angajamentelor care derivă din contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău" şi a terenului aferent acestuia nr. 4/03 din 30.08.2013", notează autorii în Nota Informativă a proiectului.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, deputaţii propun ca, în termen de o lună, Comisia de anchetă să prezinte un raport cu privire la executarea de către concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău a obligaţiilor şi a termenilor contractului.