Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.11.2015

Autoturisme ticsite cu tigari - retinute de inspectorii vamali la frontiera moldo-romina

Autoturisme ticsite cu tigari - retinute de inspectorii vamali la frontiera moldo-romina

În weekend, inspectorii posturilor vamale Sculeni și Leușeni au dejucat trei tentative de transportare ilicită a produselor de tutungerie peste frontiera de stat. Circa 36 000 bucăți țigarete de diverse mărci au fost ridicate în vederea confiscării, făptașii fiind sancționați contravențional, potrivit Serviciului Vamal.

Primul caz a avut loc pe sensul de ieșire din țară a postului vamal Sculeni, când pentru controlul de rigoare s-a prezentat un cetățean german la volanul unui ”Mercedes-Benz Vito”.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a declarat doar lucruri personale, menționând că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

În baza analizei indicatorilor de risc, inspectorii de la Sculeni au decis supunerea unității auto unui control fizic minuțios, în urma căruia au descoperit peste 20 mii bucăți țigarete ”Marlboro Gold”, disimulate sub tapițeria plafonului.

Produsele de tutungerie urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE, unde cetățeanul german ar fi obținut un profit de aproximativ 4 000 Euro.

În seara zilei de sâmbătă, 07 noiembrie curent, pe sensul de ieșire din țară al aceluiași post vamal s-a prezentat un tânăr moldovean în vârstă de 23 ani, la volanul unui autoturism de marca ”Volkswagen Passat”, cu numere de înmatriculare în Bulgaria.

În urma efectuării controlului fizic al unității de transport, pe baza analizei de risc, lucrătorii vamali aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu au descoperit ascunse în rezervorul de combustibil o cantitate de peste 7 mii bucăți țigarete ”Kent HD”, ”Rothmans Blue”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

În cel de-al treilea caz, la ieșire din țară prin postul vamal Leușeni a sosit microbuzul de marca ”Volkswagen Transporter”, la volanul căruia se afla un cetățean al Republicii Moldova. Bărbatul se deplasa în Italia și, la întrebările inspectorilor din tura de serviciu, a afirmat că nu transportă mărfuri prohibite sau bunuri ce necesită a fi declarate.

Ca rezultat al controlului fizic al microbuzului, colaboratorii vamali de la Leușeni au descoperit peste 8 mii bucăți țigarete  ”Marlboro”, disimulate în salonul unității auto și sub tapițeria ușii.

Menţionăm că autoritatea vamală a reținut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete şi autoturismele implicate în transportarea acestora. Făptașii au fost sancționați cu amendă contravenţională în valoare totală de 9 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 287, Cod Contravențional al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus